Recepty > moučníky a dezerty > sterilovaná červená řepa pro diabetiky
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 kg červené řepy
Dále: 2 litry vody, 1 lžíce soli, 45-50 tabletek sladidla, 200-210ml octa, 1 lžíce anýzu
Recept na přípravu:
Syrovou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme ostatní suroviny a vaříme podle toho, jak měkkou nebo trdší ji máme rádi. Poté červenou řepu dochutíme, horké nandáme do skleniček a 20 minut sterilujeme.
Další recepty:
Domácí zmrzlina bez přístroje přelitá čokoládovou polevou.
Ořechová bábovka s bílkovým sněhem.
Dia palačinky smažíme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypeme strouhanou čokoládou.
Vánoční bochánky prudce vyklopte.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Dia kokosky necháme ztuhnout.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Dort Sacher
Sterilovaná červená řepa pro diabetiky vykouzlí v ústech lahodnou chuť.