Recepty > polévky > staroslovanská polévka z mléka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr mléka, 300 g mrkve, 30 g rozinek, 150 g tvarohu, sůl, cukr
Recept na přípravu:
Mrkev umyjeme, oloupeme, opláchneme, zalijeme vařící vodou s trochou soli a cukru. Uvaříme do měkka a poté ji přetřeme přez síto a spojíme s uvařeným mlékem. Přidáme opláchnuté rozinky, máslo a případně koření podle chuti například skořici. Do talířů rozdělíme nakrájený tvaroh a zalijeme mlékem s mrkví.
Další recepty:
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Jemná cibulačka
Staroslovanská polévka z mléka lahodné chuti má své kouzlo.