Recepty > polévky > staročeská zelňačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
sklenice kysaného zelí, brambory, 1 cibule, kousek uzeného masa, kelímek kysané smetany, máslo, mouka, sůl, kmín
Recept na přípravu:
Ze lžíce másla a mouky si připravíme jíšku, zalijeme ji 1,5 litrem vody, přidáme pokrájené brambory, sůl, kmín a vaříme doměkka. Poté přidáme zelí (bez nálevu) a vaříme, až změkne. Dochutíme kysanou smetanou, osmaženou cibulkou a pokrájeným uzeným masem. Pokud je třeba dokyselit, použijeme nálev ze zelí.
Další recepty:
Silná česnečka do které vmícháme rozmíchané vajíčko s nastrouhaným sýrem.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Čočková polévka se zeleninou a rozmačkaným česnekem.
Čínská pikantní polévka do které přidáme nastrouhaný zázvor.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Krabí polévka s provensálským kořením.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Zelňačka z hlávkového zelí
Ochutnejte recept staročeská zelňačka.