Recepty

Recepty > polévky > staročeská zelňačka

Staročeská zelňačka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

sklenice kysaného zelí, brambory, 1 cibule, kousek uzeného masa, kelímek kysané smetany, máslo, mouka, sůl, kmín

Recept na přípravu:

Ze lžíce másla a mouky si připravíme jíšku, zalijeme ji 1,5 litrem vody, přidáme pokrájené brambory, sůl, kmín a vaříme doměkka. Poté přidáme zelí (bez nálevu) a vaříme, až změkne. Dochutíme kysanou smetanou, osmaženou cibulkou a pokrájeným uzeným masem. Pokud je třeba dokyselit, použijeme nálev ze zelí.

Další recepty:
Silná česnečka do které vmícháme rozmíchané vajíčko s nastrouhaným sýrem.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Čočková polévka se zeleninou a rozmačkaným česnekem.
Čínská pikantní polévka do které přidáme nastrouhaný zázvor.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Krabí polévka s provensálským kořením.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Zelňačka z hlávkového zelí

Recepty
Motto

Ochutnejte recept staročeská zelňačka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.