Recepty > polévky > staročeská vánoční polévka z ryb
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kapří hlavy a vnitřnosti (jikry, mlíčí), loupaný hrách, 1 cibule, kořenová zelenina, 50g másla, 40g hladké mouky, sůl, pepř, majoránka
Recept na přípravu:
Rybí hlavy a vnitřnosti vložíme do osolené vody, uvaříme, hlavy vyjmeme a bereme z nich maso, vývar přecedíme a obrané maso uložíme stranou. Na rozehřátém másle osmahneme nastrouhanou zeleninu, zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vývar, přidáme předem namočený hrách a uvaříme doměkka. Podle chuti přisolíme, opepříme, do polévky vrátíme obrané rybí maso a okořeníme majoránkou.
Další recepty:
Krémová vánoční polévka z ryb - rybích hlav.
Jemné játrové knedlíčky do polévky z játrovky.
Polévka z ovesných vloček a vajíček.
Brokolicová krémová polévka ze zakysané smetany.
Vepřový vývar s kroupami připravený z vepřových žeber.
Králičí polévka se smetanou, zeleninou a houbami.
Chilli con carne s fazolemi.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - maso zalijeme...
Játrové knedlíčky do polévky z jater.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Plněné čokoládové košíčky jsou vánoční cukroví
Ochutnejte recept staročeská vánoční polévka z ryb.