Recepty > polévky > staročeská houbová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g brambor, 1 litr vody, 400 g čerstvých hub, 3 lžíce sádla, 1 cibule, 300 ml kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, špetka drceného kmínu, sůl
Recept na přípravu:
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme spolu s kmínem v osolené vodě. Než se brambory povaří, očistíme houby. Plátky hub osmahneme na sádle spolu s nakrájenou cibulí a přidáme k bramborám. Kysanou smetanu smícháme s moukou a vložíme k bramborám, pokud jsou už téměř měkké. Podle chuti dosolíme.
Další recepty:
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Pikantní zelňačka a brambory.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Staročeská kachna
Staročeská houbová polévka má své chuťové kouzlo.