Recepty > kuře > špízy pečené v troubě
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 kuřecí řízky, marináda na drůbež, 1 klobása, 4 plátky prorostlé slaniny, 1 červená paprika, 1 cibule, 8 čerstvých žampionů, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Den předem naložíme kousky kuřecího masa do marinády a necháme přes noc marinovat přikryté v lednici. Druhý den si nakrájíme všechny suroviny: klobásu na kolečka, papriku na větší kostky, slaninu na čverečky. Kloboučky žampionů rozkrojíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme a rozdělíme na jednotlivé lístky. Na grilovací jehly napichujeme marinované kuřecí maso a ostatní připravené ingredience, začínat a končit bychom měli masem. Kuřecí ražničí pak naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme, pokapeme olejem nebo zbytkem marinády a pečeme v troubě asi 30 minut při teplotě 200 °C. Podáváme s hranolky nebo pečivem, zeleninovým salátem a kečupem, tatarkou, česnekovým dipem, apod.
Další jídla:
Zapečené houby s hermelínem vložíme do trouby.
Kuřecí maso se žampiony nakonec podlijeme smetanou.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Kuřecí špízy necháme několik hodin odležet za občasného potření a poté ogrilujeme.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Vepřové kotlety na smetaně se žampiony zalijeme smetanou s moukou.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí.
Hovězí plátky na houbách podáváme s brambory.
Ragú z kuřecího masa se zeleninou
Recept, podle kterého připravíme pokrm špízy pečené v troubě.