Recepty > polévky > špenátovka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 balení mraženého špenátu, 1 cibule, 30 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 150 ml mléka, olej, koření
Recept na přípravu:
Mražený špenát necháme rozmrazit. Připravíme si jíšku z rozehřátého oleje, cibule, mouky, jíšku rozmícháme s mlékem, přidáme ji ke špenátu, dochutíme česnekem a kořením, přiulijeme vodu a provaříme. Špenátovku podáváme s krutony z chleba.
Další recepty:
Dršťková polévka z hlívy ústřičné přeje dobrou chuť.
Kuřecí nudličky se zeleninou - dále použijeme zelí, papriky, rajčata...
Zelná polévka s klobásou z kysaného zelí.
Houbový guláš s uzeným masem - na pánvičce rozpálíme olej...
Halušky se zelím a uzeným masem - uzené maso uvaříme doměkka...
Recept na ratatouille - lilky a cibuli nakrájíme na plátky...
Zelná polévka s bramborem.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme...
Vepřové maso se zeleninou - vepřové maso nakrájíme na kostky...
Srbský džuveč - vepřové maso nakrájíme na nudličky...
Drožďovka se zeleninou
Ochutnejte recept špenátovka.