Recepty

Recepty > polévky > špenátová polévka se sladkou smetanou

Špenátová polévka se sladkou smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu:

600 g čerstvého špenátu, 1 litr zeleninového vývaru, 50 g másla, 2 větší brambory, 1 cibule, muškátový oříšek, 2 lžíce sladké smetany

Recept na přípravu:

Špenátové listy zbavíme stonků a dobře je propereme pod tekoucí vodou. Vložíme je do vroucího zeleninového vývaru a 2-3 minuty vaříme. Pak špenát scedíme a necháme vychladnout. Mezitím na troše másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem ze špenátu. Uvedeme do varu a vaříme asi 12-15 minut. Necháme úplně vychladnout. Špenát rozmícháme do vývaru, dobře rozmixujeme na jemný krém a pomalu ohřejeme. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, zlehka vmícháme šlehanou smetanu a ihned podáváme.

Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Česnečka recept na vaření.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Španělská omeleta s petrželkou.
Špenátová polévka se smetanou která ji dozdobí.
Pikantní zelňačka a brambory.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Špenátová polévka z mraženého špenátu

Recepty
Motto

Špenátová polévka se sladkou smetanou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.