Recepty > polévky > špenátová polévka s česnekem a cirnou
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g mraženého nasekaného špenátu, 2 stroužky česneku, 60 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 litr vody, sůl, bílý mletý pepř, 120 ml smetany, 250 g cizrny v konzervě
Recept na přípravu:
Špenát nech téměř rozmrazit. V rozpuštěném másle mírně opraž mouku tak, aby vnikla světlá jíška. Odstav nádobu z ohně a rozmíchej jíšku se sklenicí studené vody na hladkou kašičku. Dolij zbylou vodu, přidej rozmražený špenát, 2 lžičky soli a přiveď k varu. Za občasného promíchání vař polévku na mírném ohni 20 minut. Z konzervy cizrny slij přes síto nálev. Do uvařené polévky prolisuj oloupané stroužky česneku a přidej cizrnu. Polévku dosol, opepři a zjemni sladkou smetanou. Při podávání na talíři každou porci posyp nastrouhaným parmazánem.
Další recepty:
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Česnečka recept na vaření.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Španělská omeleta s petrželkou.
Špenátová polévka se smetanou která ji dozdobí.
Pikantní zelňačka a brambory.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Špenátová polévka z mraženého špenátu
Špenátová polévka s česnekem a cirnou má své chuťové kouzlo.