Recepty > polévky > špekové knedlíčky do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 žemle, 50 g slaniny, 80 g hrubé mouky, 1/2 dl mléka, 2 vejce, 1/2 malé cibule, 1 lžička másla, petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Žemle a slaninu pokrájíme na malé kostičky, dáme do pekáčku a v rozpálené troubě necháme osmažit. Do vychladlých promícháme mouku a zaděláme mlékem s rozkloktanými vejci. Těsto osolíme, přidáme trošku na másle lehce osmažené drobně pokrájené cibulky s posekanou petrželkou, promícháme, tvoříme knedlíčky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut.
Další recepty:
Játrové karbanátky podáváme s brambory.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Polévkové knedlíčky z droždí vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Šunkové knedlíčky do polévky tvarujeme z těsta.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Rybí karbanátky
Špekové knedlíčky do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.