Recepty > těstoviny > špagety Aglio olio e peperoncino
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Ingredience potřebné pro 4 porce:
400 g špaget, 1 dl extra virgin olivového oleje, 16 stroužků česneku, 2 čerstvé feferonky, hrst nasekané petrželové natě
Postup přípravy špaget Aglio olio e peperoncino:
Špagety vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme, aby byly "al dente". Mezitím si na studenou pánev nalijeme olej, přihodíme nadrobno nakrájený česnek, nasekanou feferonku a petrželovou nať. Zlehka osmahneme a zalijeme trochou vody z hrnce, ve kterém se vaří špagety. Špagety vložíme na pánev, promícháme se směsí a můžeme podávat.
Přeji vám dobrou chuť u špaget Aglio olio e peperoncino.
Další recepty:
Žampionová polévka s mrkví a celerem.
Klasika, která si nalezla cestu na evropské stoly, jsou boloňské špagety, původem jídlo světové kuchyně. Tradiční recept pak jsou italské špagety s parmezánem.
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.