Recepty > kuře > smetanovo-jogurtový řízek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
750 g kuřecích řízků, sůl, 75 g másla, 200 g zakysané smetany, 150 g bílého jogurtu, 100 ml mléka, 2 stroužky česneku
Postup přípravy:
Nakrájené řízky mírně naklepeme, osolíme a na rozehřátém másle zvolna z obou stran osmahneme. V misce smícháme smetanu s jogurtem, mlékem a česnekem utřeným se solí a touto zálivkou zalijeme opečené řízky. Ještě chvíli společně podusíme. Podáváme s brambory nebo rýží a zeleninovým salátem.
Další jídla:
Hovězí plátky na houbách čerstvých.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Žitný chléb z kvásku necháme alespoň hodinu vychladnout.
Vepřové rolky se zelím upečeme v troubě.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Plněné kuřecí řízky s hranolky.
Holandský řízek chutná s kompotem.
Vepřové nudličky s houbami podáváme s vařenou rýží.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Bedly v těstíčku z kloboučků.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Jogurtová marináda na řízky
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm smetanovo-jogurtový řízek.