Recepty

Recepty > polévky > smetanová polévka z špenátu

Smetanová polévka z špenátu

Suroviny potřebné pro přípravu:

50g másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 brambor, 450 ml drůbežího vývaru, 600 ml mléka, 450g čerstvého špenátu, kůra z poloviny citrónu, 3 lžíce 33% smetany, sůl, pepř, 1 špetka muškátového oříšku

Recept na přípravu:

Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte najemno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Pomalu smažte 5 minut doměkka. Přidejte oloupaný a na kostičky nakrájený brambor. Smažte ještě minutu. Přilijte vývar a 10 minut ohřívejte. Jakmile polévka začne vařit, přilijte mléko a opět přiveďte k varu. Přidejte polovinu nahrubo nasekaného špenátu a citrónovou kůru. Vařte čtvrt hodiny do rozpadnutí špenátu. Nechte vychladnout a rozmixujte se zbylým špenátem dohladka. Vraťte do hrnce, ohřejte, osolte a dokořeňte. Řeďte vývarem. Při podávání v miskách dochuťte lžící smetany a pošírovaným vejcem.

Další recepty:
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Rajčatová polévka se sýrem který podávejte zvlášť.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Polská omáčka s karamelem.
Špenátová polévka z mraženého špenátu kterou nakonec zjemníme smetanou a rozmíchaným žloutkem.
Smetanová polévka s houbami a zelenou pažitkou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka z mraženého špenátu

Recepty
Motto

Smetanová polévka z špenátu má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.