Recepty > polévky > smetanová polévka s těstovinami a pestem
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 ml vývaru, 500 ml mléka, 150 ml smetany, 100 g drobných těstovin, 350 g oloupaných brambor, 50 g slaniny, 1 velká oloupaná cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce sekané petrželky, sůl
Pesto: 1 oloupané stroužky česneku, 2 větvičky naťové petrželky, lístky ze 2 větviček bazalky, 50 g piniových oříšků, 50 ml olivového oleje, špetka soli, 40 g strouhaného parmezánu
Recept na přípravu:
Cibuli s brambory a slaninou pokrájíme na malé kostičky. V hrnci na rozehřátém oleji vyškvaříme slaninu. Přidáme cibuli s bramborami, orestujee, zalijeme vývarem a mlékem a přivedeme k varu. Do hrnce k vývaru s mlékem, slaninou, cibulí a bramborami vsypeme těstoviny. Polévku na mírném ohni vaříme, dokud nejsou těstoviny i brambory měkké. Do mixéru vložíme stroužky česneku, bazalku, petržel a oříšky. Přilijeme olej a přidáme špetku soli. Vše rozmixujeme. Nakonec do pesta vmícháme parmezán. Hotovou polévku zjemníme smetanou a dochutíme asi 2 lžícemi pesta. Podle potřeby dosolíme, vmícháme nasekanou petrželku a odstavíme.
Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Pikantní zelňačka a brambory.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Smetanová omáčka s kuřecím masem
Smetanová polévka s těstovinami a pestem má své chuťové kouzlo.