Recepty > polévky > smetanová polévka s červeným zelím
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g červeného kysaného zelí, 200 g vařeného uzeného masa, 200 ml smetany ke šlehání, vývar nebo voda a masox, 3 stonky zelené cibulky, 1 lžička mletého kmínu, olej, máslo, 1 cibule, 1 stroužek česneku, hladká mouka, sušená zeleninová směs, ocet, cukr, sůl
Recept na přípravu:
Rozpusíme jednu lžíci másla a dvě lžíce oleje a asi 8 minut restujeme jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou s Masoxem. Uvedeme k varu, přidáme mletý kmín, sušenou zeleninovou směs, prolisovaný česnek a červené kysané zelí. Vaříme 10-15 minut. Přidáme kostku cukru a lžíci octa, promícháme a vsypeme na kostičky nakrájené uzené maso a kolečka zelené cibulky. Necháme probublat a na závěr zalijeme šlehačkou.
Další recepty:
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Polévka z hlavy kapra s kousky chleba.
Rajská polévka s nočky které zavaříme v hotové polévce.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Cuketový kotlík podáváme s česnekovými topinkami nebo chlebem.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Vánoční rybí polévka ke které jako přílohu podáváme opečené krutony.
Kuře plněné červeným zelím a uzeným masem pečeme hodinu při teplotě 180-200 °C.
Kuře pečené na kysaném zelí přílohou je domácí bramborový knedlík.
Kapustnica s vařenými brambory.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Smetanová polévka s červeným zelím přináší na české talíře svoji chuť.