Recepty > houby > smaženice z žampionů
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na jednu porci: 100 g čerstvých žampionů, 2 vejce, 30 g cibule, 1 lžička másla, sůl, pepř, kmín
Recept na přípravu:
Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájené žampiony a kmín a podusíme, pokud jsou houby sušší, podlijeme trochou vody. Vejce rozmícháme se solí a pepřem, přilijeme k houbám a mícháme, dokud nezhoustnou.
Další recepty:
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Smaženice z hub s vajíčky.
Bedly na víně a slanině.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Kuřecí kapsa se žampiony podáváme s omáčkou.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Smaženice ze smržů
Ochutnejte recept smaženice z žampionů.