Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > smažené vdolečky z tvarohového těsta

Smažené vdolečky z tvarohového těsta

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g polohrubé mouky, 250 g tvarohu, 2 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce rostlinného tuku (50 g), 2 vejce, mléko, 20-30 g droždí, sůl

Recept na přípravu:

Utřeme tvaroh s vejci, cukrem a tukem. Přidáme prosetou mouku, sůl a zaděláme kváskem vzešlým ve vlažném oslazeném mléce. Vypracujeme tužší těsto, necháme asi 1 hodinu v teple, přikryté utěrkou, vykynout. Rozválíme na prst vysokou placku a skleničkou nebo tvořítkem vykrajujeme kulaté placičky. Necháme na plechu asi 15 minut kynout, pak vložíme do předehřáté trouby krátce zapéct. Zapečené vdolečky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách do zrůžovění. Klademe na papírové ubrousky, mažeme marmeládou, sypeme strouhaným tvarohem. Zakapeme smetanou, jogurtem, nebo do středu dáme kopeček smetanového krému.

Další recepty:
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Vdolky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Masopustní koblihy

Recepty
Motto

Smažené vdolečky z tvarohového těsta vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.