Recepty > moučníky a dezerty > smažené rohlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g tvarohu, špetka soli, 1/2 balíčku sušeného droždí, 50 ml mléka, 2 žloutky, 50 g másla, 250 g hladké mouky, tuk na smažení
Recept na přípravu:
Z tvarohu, soli, droždí rozmíchaného v mléce, žloutků, másla a mouky vypracujeme tuhé těsto, které necháme vykynout. Potom ho rozválíme, nakrájíme na trojúhelníčky a stočíme do tvaru rohlíků. Ještě chvíli necháme kynout a usmažíme. Teplé je posypeme moučkovým cukrem.
Další recepty:
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Lívance podle tradičního receptu.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Langoše smažíme.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů
Smažené rohlíčky vykouzlí na stole lahodnou chuť.