Recepty > kuře > smažené marinované řízky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg kuřecích plátků, 1 lžička soli, 1/2 pepře, 1 lžíce worchestru, 1 lžíce polévkového koření, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 1 lžíce solamylu
Postup přípravy:
Plátky kuřecího masa naklepeme. Z ostatních ingrediencí si připravíme kaši, do které plátky naložíme a necháme odležet alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc. Marinované řízky druhý den osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Kuřecí maso zkřehne a je měkké a vláčné. Hotové kuřecí řízky podáváme s brambory.
Další jídla:
Kuře na pivu se švestkovým kompotem.
Marinovaná vepřová žebra pečeme za průběžného podlévání.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Hovězí plátky na houbách čerstvých.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Žitný chléb z kvásku necháme alespoň hodinu vychladnout.
Holandský řízek chutná s kompotem.
Vepřové rolky se zelím upečeme v troubě.
Plněná kuřecí kapsa kterou přelijeme gulášovou omáčkou.
Smažené kuřecí placičky necháme okapat na ubrousku.
Česnekové kapsy - česnek utřeme se solí.
Jogurtová marináda na řízky
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm smažené marinované řízky.