Recepty

Recepty > polévky > slezská polévka z hrachu

Slezská polévka z hrachu

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g hrachu, 500 g uzeného masa, 1 cibule, 1 pórek, polovina lžčky majoránky, polovina lžičky zázvoru, sůl

Recept na přípravu:

Hrách namočíme přes noc do vody. Druhý den uvedeme do varu a přidáme uzené maso. Po chvíli přidáme najemno nasekanou cibuli a pórek, povaříme okořeníme a dle chuti osolíme. Maso nakrájíme na tenké plátky a na zvláštním talířku podávejte s ostrou hořčicí a polévkou.

Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Pikantní zelňačka a brambory.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Krém z hrachu

Recepty
Motto

Slezská polévka z hrachu má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.