Recepty

Recepty > polévky > slepičí polévka se šunkou a vejci

Slepičí polévka se šunkou a vejci

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/4 slepice, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 malá cibule, 100 g šunky, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, kousek natě libečku nebo celeru, sůl, pažitka, 1 a 1/4 litru vody

Recept na přípravu:

Slepici očistíme, vložíme do studené vody, osolíme, přidáme pepř, nové koření, libeček (nebo celerovou nať) a přivedeme k varu. Stáhneme příkon tepla a vaříme pod pokličkou, až slepice změkne. Asi 20 minut před koncem varu přidáme zeleninu a cibuli. Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme z kostí, nakrájíme na nudličky, vývar procedíme, přidáme maso, šunku nakrájenou také na nudličky a přihřejeme k varu. Na talíře vložíme poloviny vejce, zalijeme je polévkou, posypeme drobně nakrájenou pažitkou a podáváme.

Další recepty:
Husí polévka kaldoun s knedlíčky.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kuřecí polévka se žampiony dochucená kari.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Srbská čorba se zeleninou.
Majonéza s kari do které přidáme smetanu a citronovou šťávu.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Šunkové noky do polévky

Recepty
Motto

Slepičí polévka se šunkou a vejci má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.