Recepty

Recepty > polévky > slepičí polévka s nudlemi a zeleninou

Slepičí polévka s nudlemi a zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/2 – 1 slepice (podle velikosti), kousek mrkve, celeru a petržele, 1 malá cibule, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, 60 g polévkových nebo ještě raději domácích nudlí, pažitka, sůl, 1 a 3/4 litru vody

Recept na přípravu:

Očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody, přidáme pepř a nové koření a na středním plaménku přivedeme k varu. Příkon tepla zmírníme a začneme sbírat pěnu a usazeniny, když se již nevytváří dovaříme pod pokličkou (teplota ideální je takové, že se polévka jen táhne), až slepice změkne. Asi třicet minut před koncem varu přidáme kořenovou zeleninu a cibuli (pokud máte plynový hořák, rozřízněte ji na polovic a oba řezy opalte). Těstoviny vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme do měkka, odcedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme z kostí a nakrájíme na kostičky popřípadně část ponecháme na jiné použití. Na talíře se rozdělí nudle, maso, nalije se na ně vroucí slepičí polévka a vše se posype drobně pokrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Další recepty:
Gulášovka s párkem a bramborem.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Gulášová polévka z mletého masa rozehraje své chutě.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Srbská čorba se zeleninou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Polévka z mozečků

Recepty
Motto

Slepičí polévka s nudlemi a zeleninou svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.