Recepty

Recepty > kuře > slepice pečená na zelenině a víně s rozinkami

Slepice pečená na zelenině a víně s rozinkami

Potřebné suroviny:

1 slepice (1,5 kg), 100 g másla, 1 menší cibule, 1 mrkev, 1/8 celeru, 250 ml červeného vína, sůl, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 2 lžíce hladké mouky, 50 g rozinek, citron

Postup přípravy:

Na másle necháme zpěnit na tenké plátky nakrájenou cibuli a osmažíme na ní nastrouhanou mrkev i celer. Na tento základ vložíme očištěnou, na čtvrtky rozdělenou slepici, vše osolíme, doplníme kořením vcelku, zalijeme červeným vínem, a dusíme přikryté nejméně 40 minut. Během dušení obracíme. Podle potřeby dolijeme vodou. Teprve potom sejmeme vrchní část pekáče nebo pokličku a maso upravujeme v troubě. Během pečení však musíme tekutinu přilévat, aby se zelenina nepřipálila. Dozlatova upečené a měkké porce slepice vyjmeme, šťávu zahustíme zaprášením hladkou moukou. Mouku v základu osmažíme, pak ji zalijeme vodou a povaříme. Procedíme, do základu vložíme rozinky a ještě znova 5 minut povaříme, aby byly i rozinky měkké. Upečené porce slepice podáváme se šťávou, kterou ještě dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s rýží jako přílohou.

Další jídla:
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Dušená slepice

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice pečená na zelenině a víně s rozinkami přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.