Recepty

Recepty > kuře > slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Potřebné suroviny:

1 větší slepice
200 ml smetany 12%
2 cibule
1 lžíce oleje
1,5 l slepičino vývaru
1 lžíce sladké papriky
1 lžička rajčatového protlaku
1 lžíce hladké mouky
40 g másla

Postup přípravy:

Slepici rozčtvrtíme a v hrnci rozpálíme lžíci oleje, na kterém maso zprudka opečeme, až bude mít kůže zlatavou barvu. Když je maso osmahnuté, vyjmeme ho z hrnce a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule sklovitá, přidáme sladkou papriku a protlak. Vše necháme zpěnit a pak zalijeme slepičím vývarem. Maso vrátíme do hrnce a vaříme do změknutí. Uvařené maso vyndáme z omáčky. Na pánvičce připravíme z másla a mouky světlou jíšku, přidáme ji do omáčky a necháme povařit alespoň 25 minut, pak ji přecedíme přes jemné síto a zjemníme smetanou.

Další jídla:
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení poléváme šťávou.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Kuřecí soté na kari podáváme s různě upravenými brambory.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Krůtí maso na kari podáváme s vařenou rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Sýrová roláda z plátkového sýra a pečivem.
Slepice na paprice s noky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice na smetaně přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.