Recepty

Recepty > kuře > slepice na paprice se smetanou

Slepice na paprice se smetanou

Potřebné suroviny:

Množství na 2 porce: 1/2 předvařené slepice, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, 1 lžička sladké papriky, sůl, 1/2 kysané smetany, 1 větší zmrazené rajče, 1 lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy:

Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme slepici rozdělenou na 2 porce, poprášíme paprikou, maso na provrchu lehce osmahneme a podlijeme vývarem. Dusíme přiklopené. Jakmile začne maso měknout, přidáme oloupané nakrájené rajče a doděláme. Do štávy přilijeme s moukou smíchanou smetanu a krátce povaříme. Slepice na paprice se smetanou se podává s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Další jídla:
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Drůbeží čína s těstovinami a zeleninou.
Kuře na paprice se smetanou rozkrájíme na čtyři kusy...
Rizoto na kari dochutíme sojovou omáčkou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Čína z kuřecího masa je připravena ve tvaru nudliček.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuře na Moravance

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice na paprice se smetanou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.