Recepty

Recepty > kuře > slepice na paprice s noky

Slepice na paprice s noky

Potřebné suroviny:

1 menší slepice, 2 střední cibule, máslo, kořenová zelenina, mléko, smetana na vaření, sůl, mletá paprika sladká, hladká mouka
Noky: polohrubá mouka, sůl, vajíčko, voda

Postup přípravy:

Slepici uvaříme s kořenovou zeleninou. Bude z ní výborná a sytá polévka. Po uvaření slepici obereme, část masa můžeme dát do polévky, 3/4 masa nakrájíme na větší kousky. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět dvě nadrobno nakrájené cibulky, přidáme maso a sladkou papriku, sůl a zalijeme cca 200 ml vývaru a asi 5 minut povaříme. Pak přidáme 3/4 litru mléka a přivedeme do varu. Poté rozmícháme hladkou mouku ve smetaně, vlijeme a tím omáčku zahustíme. Provaříme asi 10 minut. Přidáme noky a můžeme podávat.

Noky připravíme následovně: smícháme 3 hrníčky polohrubé mouky, kávovou lžičku soli a 2 vajíčka, postupně přiléváme vlažnou vodu, dokud není těsto husté, o trošku méně, než na knedlíky. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začně vřít, přidáme lžíci oleje a začneme dávat noky. Velkou lžíci namočíme do studené vody a nabereme ji plnou těsta a ihned vložíme do vody, pak už jen nabíráme a dáváme do vody. Noky jsou uvařené cca za 7 minut.

Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Slepice na paprice s těstovinami.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Drůbeží čína s těstovinami a zeleninou.
Kuře na paprice se smetanou rozkrájíme na čtyři kusy...
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Čína z kuřecího masa je připravena ve tvaru nudliček.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Kuře na Moravance

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice na paprice s noky přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.