Recepty

Recepty > kuře > slepice na kari

Slepice na kari

Potřebné suroviny:

4 porce slepice
1 malá cibule
40 g másla
20 g oleje
1 jablko
20 g hladké mouky
vývar
1,5dl sladké smetany
sůl
kari koření

Postup přípravy:

Porce slepice osmažíme v tlakovém hrnci na rozpáleném oleji dozlatova a vyjmeme. Do oleje přidáme máslo, najemno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou a osmažíme. Přidáme osmažené maso a vmícháme kari koření (asi půl až jednu lžičku podle chuti), zalijeme asi 3dl vývaru, hrnec uzavřeme a dusíme asi hodinu doměkka. Poté maso vyjmeme, přidáme jemně nastrouhané jablko, krátce povaříme, přidáme smetanu, přihřejeme a omáčku procedíme.

Další jídla:
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Krůtí maso na kari podáváme s vařenou rýží.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Sýrová roláda z plátkového sýra a pečivem.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuřecí soté na kari podáváme s různě upravenými brambory.
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení poléváme šťávou.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Slepice na paprice s noky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice na kari přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.