Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > slané sušenky z ovesných vloček

Slané sušenky z ovesných vloček

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 1-2 lžice mléka, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 100 g másla, 100 g jemných ovesných vloček, sůl, 100 g hrubé mouky, 50 g třtinového cukru
Dále budeme potřebovat: tuk na vymazání

Recept na přípravu:

Mouku s kypřícím práškem prosejeme a osolíme. Přidáme jemné ovesné vločky a třtinový cukr.

Suchou směs promícháme a nakrájíme do ní změklé máslo. Přilijeme lžíci mléka a vypracujeme tužší těsto. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu mléka.

Těsto vložíme mezi dvě potravinové fólie a vyválíme placku o síle 3 mm. Horní fólii odstraníme a z těsta vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm, která přendáme na pomaštěný plech.

Slané sušenky z ovesných vloček pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C 15-20 minut.

Další recepty:
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Sušenky z kukuřičných lupínků pečeme při 180°C asi 10 minut.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Sušenky z ovesných vloček pečeme na plechu.
Ořechová bábovka s bílkovým sněhem.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Recepty
Motto

Slané sušenky z ovesných vloček vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.