Recepty > polévky > silákův hovězí vývar
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g předního hovězího s kostí (hrudí, žebro, atd.), 2 menší cibule, 2 menší cibule, 2 velké mrkve, 2 petržele, polovina středně velkého celeru, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Maso a cibuli ve slupce opláchneme pod studenou vodou. zeleninu ostrouháme a rovněž omyjeme. Vše naskládáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Pod pokličkou přivedeme k varu a vaříme cca 2 hodiny (v případě použití tlakového hrnce stačí cca slabá hodinka). Vývar nakonec scedíme přes síto, maso odložíme stranou a zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme. Vývar osolíme podle chuti, přidáme půlku kostky masového bujónu. Polévku podáváme buď čistou nebo s nudlemi a s kousky pokrájeného masa. Můžeme ozdobit nasekanou čerstvou kadeřávkou.
Další recepty:
Pikantní zelňačka a brambory.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Hovězí vývar se zeleninou
Silákův hovězí vývar má své chuťové kouzlo.