Recepty > moučníky a dezerty > sicilská pizza
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g polohrubé mouky
30 g droždí
250 ml vlažného mléka
1 vejce
3 stroužky česneku
2 cibule
1 lžičky soli
1 kg rajčat
1/2 lžička soli
4 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
20 černých oliv
200 g tvrdého ovčího sýra Caciocavallo
olivový olej na plech
Recept na přípravu:
Plech na pečení vymažeme olivovým olejem. Mouku prosejeme do mísy. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme k mouce a se solí a vejcem vypracujeme vláčné těsto, které necháme zakryté 40 minut kynout. Rajčata opaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Očištěnou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, osolíme a spolu se 2 lžícemi olivového oleje přidáme k rajčatům. Troubu vyhřejeme na 200°C. Z kynutého těsta vypracujeme 4 hrubé placky a do každé vyhloubíme jamku. Placky položíme na plech a naplníme rajčatovou směsí. Olivy rozpůlíme, vypeckujeme, nakrájíme a spolu s rozdrobeným sýrem a organem posypeme náplň a pokapeme zbylým olivovým olejem. Pečeme 25-30 minut na druhé příčce trouby odspodu.
Další recepty:
Pizza se zelím pečená v předehřáté troubě.
Kuřecí pizza psypaná strouhaným sýrem.
Švédský sypaný tvarohový koláč vložte do předem vyhřáté trouby.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Pizza se smetanovým základem kterou zasypeme sýrem.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Polévka z podmáslí 5 minut povaříme.
Tvarohové těsto
Sicilská pizza vykouzlí na stole lahodnou chuť.