Recepty

Recepty > polévky > selská zeleninová polévka

Selská zeleninová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 cibule, 2 mrkve, kousek celeru, 2 lžíce másla, 1,5 litru vývaru z bujónové kostky, sůl, pepř, 4 rajčata, 100 g těstovin na zavaření, 4 lžíce strouhaného sýra

Recept na přípravu:

Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na nudličky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a na másle osmahneme. Pak zeleninu zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme oloupaná na kostičky nakrájené rajčata a vaříme do změknutí. Chceme-li, aby polévka zůstala čirá, těstoviny uvaříme zvlášť a ve vývaru je jen prohřejeme. Hotovou polévku na talířích hustě posypeme čerstvě nastrouhaným tvrdým sýrem.

Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Pikantní zelňačka a brambory.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Rybí polévka z kapra

Recepty
Motto

Selská zeleninová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.