Recepty > polévky > selská zeleninová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 2 mrkve, kousek celeru, 2 lžíce másla, 1,5 litru vývaru z bujónové kostky, sůl, pepř, 4 rajčata, 100 g těstovin na zavaření, 4 lžíce strouhaného sýra
Recept na přípravu:
Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na nudličky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a na másle osmahneme. Pak zeleninu zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme oloupaná na kostičky nakrájené rajčata a vaříme do změknutí. Chceme-li, aby polévka zůstala čirá, těstoviny uvaříme zvlášť a ve vývaru je jen prohřejeme. Hotovou polévku na talířích hustě posypeme čerstvě nastrouhaným tvrdým sýrem.
Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Pikantní zelňačka a brambory.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Rybí polévka z kapra
Selská zeleninová polévka má své chuťové kouzlo.