Recepty > polévky > selská hovězí polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 g hovězích kostí, 200 g loje (odřezky z předního hovězího), 2 cibule, sůl, polovina kostky hovězího masového bujónu
Recept na přípravu:
Hovězí kosti dobře propereme a spolu s očištěnou zeleninou vložíme do studené vody. Přivedeme k varu a přidáme nasekanou cibulku a zbytek na kolečka nakrájené zeleniny oblanšírované na loji. Vaříme ještě půl hodiny. Polévku přecedíme a podáváme se závařkami a vložkami.
Další recepty:
Pikantní zelňačka a brambory.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Rybí polévka z kapra
Selská hovězí polévka má své chuťové kouzlo.