Recepty > polévky > savojská bramboračka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 cibule, 5 mrkví, 4 středně velké brambory, pažitka nebo majoránka, 60 g másla, polévkové koření, 2 lžička hladké mouky, 1,5 litru vody, muškátový oříšek, sůl
Recept na přípravu:
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a za stálého míchání dusíme, až to zavoní. Pak teprve zaprášíme moukou a necháme ještě chvíli pražit. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory, polévkové koření, strouhneme muškátového oříšku a osolíme. Před podáváním bohatě posypeme sekanou pažitkou. Když není, nahradíme ji majoránkou, kteoru přidáváme, jakmile polévku zalijeme vodou.
Další recepty:
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Pikantní zelňačka a brambory.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Rybí polévka z kapra
Savojská bramboračka má své chuťové kouzlo.