Recepty > moučníky a dezerty > sardelová pizza
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g polohrubé mouky
10 g droždí
1 lžičky cukru
1 šálku vlažného mléka
3 lžíce olivového oleje
1 lžičky soli
8 masitých rajčat
100 g plátků tvrdého sýra
10 sardelových řezů v oleji
1,5 lžičky sušeného oregana
3 lžíce olivového oleje
olivový olej na plech
Recept na přípravu:
Plech na pečení vymažeme olivovým olejem. Mouku prosejeme do mísy a uprostřed vyhloubíme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, smícháme s trochou cukru, mléka a mouky. Zakrytý kvásek necháme 15 minut kynout. Kvásek s celým množstvím mouky a 3 lžícemi olivového oleje zamícháme na těsto. Těsto rozválíme na 2 stejné okrouhlé pláty, položíme na plech a necháme ještě 20 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 200°C. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme na poloviny a položíme na těsto. Pizzu dále poklademe sýrem nakrájeným na kostky a kousky sardel a posypeme rozdrceným oreganem. Pizzu pokapeme olivovým olejem a pečeme 20-30 minut na druhé příčce trouby odspodu.
Další recepty:
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Polévka z podmáslí 5 minut povaříme.
Pizza se zelím pečená v předehřáté troubě.
Kuřecí pizza psypaná strouhaným sýrem.
Švédský sypaný tvarohový koláč vložte do předem vyhřáté trouby.
Pizza se smetanovým základem kterou zasypeme sýrem.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Sardelová omáčka z jíšky.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Tvarohové těsto
Sardelová pizza vykouzlí na stole lahodnou chuť.