Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1/8 másla, 2 lžíce kari koření, 1 lžíce zázvoru, 1 kávová lžička chilli koření, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce worcestrové omáčky, 1 kelímek šlehačky, 1 lžíce hladké mouky, sůl
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na části, osolíme a okořeníme polovinou uvedeného množství kari, zázvoru a chilli. Na polovině uvedené porce másla upečeme kuře dozlatova a občas ho podléváme vodou. Když máme kuře upečené, rozpustíme druhou část másla a přidáme zbytek kari, zázvoru, chilli, hořčice, worcestrové omáčky a cukru. Necháme lehce zpěnit. Vyjmeme upečené porce kuřete a všechnu vypečenou šťávu přilijeme do hrnku s kořením. Zahustíme hladkou moukou, necháme provařit a na závěr přilijeme šlehačku. Chuť by měla být jemně nasládlá s ostrým ocáskem. Porce kuřete podáváme přelité omáčkou s bramborami, rýží nebo pečivem.
Další jídla:
Pečené kuře na bílém víně podáváme s bramborem.
Kachna na medu na bílém víně.
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Baskické fazole na slanině.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem jako vhodnou přílohou.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Bramborový salát s hráškem.
Kuřecí stehna s provensálským kořením upečeme.
Křenová omáčka je vhodná k hovězímu masu.
Baskické kuře
Recept, podle kterého připravíme pokrm šárčino kuře.