Recepty > zeleninové > salát z květáku
Potřebné suroviny:
1 malý květák, 1 zelená paprika (případně okurka), 1 a 1/2 lžičky krupicového cukru, 1 lžíce oleje, špetka pálivé nebo sladké papriky případně pálivý olej, sůl, citrónová šťáva
Postup přípravy:
Květák rozebereme na malé růžičky a vhodíme je do vařící osolené vody. Necháme asi 2 minuty povařit, vodu slijeme a květák prolijeme studenou vodou. V míse růžičky květáku posolíme, zakápneme citrónovou šťávou a přímo do mísy přidáme i všechny ostatní přísady včetně papriky nakájené na větší čtverečky. Salát promícháme a podáváme vychlazený.
Další jídla:
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Baskické fazole se sosem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Zeleninová polévka s nudlemi
Salát z květáku pohladí chuťové pohárky.