Recepty > zeleninové > salát z brambor, hrášku a okurky
Potřebné suroviny:
5 brambor, 2 dl hrášku, 1 okurka, šťáva z 1 citrónu, 1 lžička oregana, 1 lžička bazalky, 1 lžíce oleje, 1 lžička soli
Postup přípravy:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a usmažíme. Hrášek uvaříme ve vodě a scedíme. Okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Upravenou zeleninu smícháme se všemi přísadami v míse.
Další jídla:
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Baskické fazole se sosem.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Španělská omeleta
Salát z brambor, hrášku a okurky pohladí chuťové pohárky.