Recepty > polévky > šafránová polévka s chřestem
Suroviny potřebné pro přípravu:
3-4 brambory, 1 velká mrkev, polovina celerového řapíku, 2 prolisované stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 600 ml zeleninového vývaru, 1 špetka šafránu, 1 lžička tymiánu, 1 lžička fenyklu, 3 oloupaná rajčata, 120 g zeleného chřestu (možno i mraženého), 200 ml bílého vína, sůl, pepř, kopr
Recept na přípravu:
Oloupeme brambory a pokrájíme je na plátky. Oškrábeme mrkev a pokrájíme ji na dlouhé proužky. Omyjeme celer a pokrájíme ho na plátky. Celer krátce osmahneme na oleji spolu s česnekem. Zalijeme vývarem a přivedeme do varu. Přidáme brambory, mrkev, šafrán, tymián a fenykl. Necháme povařit asi 15 minut. Rajčata rozkrojíme napůl a sýr pokrájíme na kousky. Několik minut před dovařením přidáme do polévky rajčata, sýr, chřest a víno a necháme pár minut povařit. Ochutíme solí, pepřem a koprem.
Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Česnečka recept na vaření.
Zázvorová polévka s rýží
Šafránová polévka s chřestem má své chuťové kouzlo.