Recepty > řecká kuchyně
Recepty řecké kuchyně
Salát tzatziky se v Řecku podává jako studený předkrm, k němuž se jí chléb.
Řecká musaka - pravá řecká musaka.
Artyčoky v olivovém oleji se zeleninou
Cukety plněné olivovou rýží
Krétské kuře
Řecké kuře s těstovinovou rýží.
Zeleninová pánev na řecký způsob
Baklava s pistáciovými oříšky - tradiční sladký dezert řecké kuchyně.
Kuřecí pilaf
Řecká čočková polévka
Řecká omáčka z tvarohu, majonézy, smetany a sýra, kořeněná kořením tzatziky.
Kuře po řecku
Řecké kuřecí řízky v marinádě.
Souvlaki - grilované maso s bílým chlebem, tzatziky a zeleninovou oblohou.
Avgolemono je typická řecká polévka z vejce a citronu, stejný název pak nese i omáčka připravovaná ze stejných základních surovin.
Řecká kuchyně se vyznačuje čtyřmi základními znaky: jídla řecké kuchyně jsou připravována z čerstvých surovin, v hojné míře se používají bylinky a zelenina, její dležitou součástí je proslavený řecký olivový olej a především, pokrmy řecké kuchyně jsou jednoduché. Základ současné řecké kuchyně tvoří především zeleninové saláty, ryby a kvalitní maso.
Dobrou chuť s pokrmy řecké kuchyně.