Recepty > řecká kuchyně > baklava s pistáciovými oříšky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 300 ml vlažné vody, 200 g másla, 1 lžička mleté skořice, 350 g krupicového cukru, 50 g pistáciových ořechů, 100 g sekaných mandlí, 200 g mletých ořechů, lžíce citronové šťávy, kousek celé skořice
Postup přípravy:
Mouku, sůl, olivový olej a vlažnou vodu zpracujeme na těsto. Z ořechů, 100 g krupicového cukru, skořice a mandlí připravíme směs. Rozpustíme máslo. Těsto rozdělíme na 5 až 6 stejně velkých dílů a vyválíme tenké placky. Plech vymažeme, placky nakrájíme na pláty a každý potřeme rozpuštěným máslem. Pláty nakrájené z placek střídáme s ořechovou směsí, nakonec rozkrájíme na čtverce a pokapeme zbytkem másla. Z vody, cukru, citronové šťávy a skořice připravíme svařením sirup. Baklavu pečeme v rozpálené troubě a poléváme připravným sirupem.
Další recepty:
salát tzatziky, játrová omáčka, chilli con carne, španělská polévka gazpacho, paella de Almeria, krétské kuře, úhoř na víně, česnečka, ratatouille, řecká musaka, cukety plněné olivovou rýží, zeleninová pánev na řecký způsob, mexická polévka s rýží, těstovinový salát
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.