Recepty > indonéská kuchyně
Recepty, kterými do světového kulinářského umění přispěla indonéská kuchyně.
Djakartine z vepřové kýty nebo plece.
Rýže deseti chutí s kuřecím masem, žampiony, celerem, jablkem, pomerančem, rozinkami a kořením.
Indonéské kuře v kokosovém mléce
Indonéská zázvorová polévka z citronové šťávy, medu a mletého pepře podávaná s rýží.
Pikantní indonéská ryba na kurkumě, chilli a ořeších.
Pikantní indonéská zelenina na kokosovém mléku.
Balijské vepřové maso v omáčce.
Indonéská kuchyně je velmi pestrá a plná rozmanitých chutí. Obecně je možno rozdělit indonéskou kuchyni na dvě základní kulinářské oblasti - javanskou kuchyni, pro kterou jsou typická jemně pikantní a nasládlé pokrmy a západosumatránskou kuchyni, která je proslulá velmi pálivými pokrmy.
Dobrou chuť u jídel uvařených podle receptů indonéské kuchyně.