Recepty

Recepty > zeleninové > rýžový salát s ananasem

Rýžový salát s ananasem

Potřebné suroviny:

150 g rýže natural, 1 litr vody, 50 g hrozinek, 1 jablko (asi 100 g), 2 plátky (asi 100 g) ananasu (čerstvého nebo sterilovaného), 50 g oloupaných mandlí, 2 kelímky (150g) kysané smetany, 1 lžíce kari, 2 lžíce mangového chutney, šťáva z 1 citrónu, sůl, mletý pepř, několik plátků čerstvého zázvoru

Postup přípravy:

Rýži dáme do 1 litru vroucí osolené vody, uvaříme, dáme na cedník, přelijeme studenou vodou a necháme dobře okapat. Rozinky namočíme ve vodě. Jablko oloupeme a odjádříme. Jablko i ananas nakrájíme na kostky. A vše spolu s mandlemi přidáme k rýži. Na salátovou omáčku smísíme kysanou smetanu, kari, chutney, šťávu z citronu, sůl, pepř a nakrájené plátky zázvoru. Dáme dobře uležet. Poté přidáme do rýžového základu.

Další jídla:
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Baskické fazole se sosem.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme do mísy.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Španělská omeleta

Recepty
Motto

Rýžový salát s ananasem pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.