Recepty > polévky > rýžové polévkové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 g vařené rýže, 20 g másla, 1 vejce, muškátový květ, strouhanka ze dvou rohlíků, sůl
Recept na přípravu:
Vařenou nebo dušenou rýži umeleme, tuk utřeme se solí a vejcem, smícháme s mletou rýží, zahustíme strouhankou, tvarujeme knedlíčky a zavařujeme do vařící polévky, vaříme asi 4 minuty.
Další recepty:
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Drožďové knedlíčky do polévky zaváříme.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Sněhové pusinky pečeme při 100 °C.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Sněhové knedlíčky do polévky se hodí ke špenátové polévce.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Polévkové knedlíčky
Rýžové polévkové knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.