Recepty > zeleninové > rýžové kobližky
Potřebné suroviny:
6 šálků uvařené rýže, lžíce strouhané mrkve, provensálské koření, vejce, 4 lžíce slané šlehačky, cca šálek hrubé mouky, šálek strouhané nivy, lžíce sušených kvasnic, olej na smažení, 4 lžíce pažitky, lžíce kečupu, 4 lžíce koření chutney
Postup přípravy:
Uvařenou rýži rozmačkáme, smícháme s vejci, mrkví, kvasnicemi, sýrem a lžičkou provensálského koření. Z dobře promíchané směsi děláme nízké kobližky, které obalíme v hrubé mouce, klademe je do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a vysmažujeme po obou stranách do růžova. Hotové zdobíme slanou šlehačkou, kečupem a střed posypeme pažitkou. Jako přílohu podáváme koření chutney nebo naloženou zeleninu.
Další jídla:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Baskické fazole se sosem.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Zelné placky pečeme dozlatova.
Španělská omeleta
Rýžové kobližky pohladí chuťové pohárky.