Recepty > polévky > rýžová polévka se zeleninou ze zahrádky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1200 ml vývaru, 200 g brokolice (rozebraná na růžičky), 120 g rýže, 1 menší oloupaná cibule, 1 střední na kolečka nakrájená mrkev, 1 malá kedlubna rozkrájená na špalíčky, 2 lžíce oleje, 1 malý pórek, 1 řapík celeru
Recept na přípravu:
Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli s rýž. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Rýžovou polévku ponecháme zvolna vařit. Když je rýže poloměkká, přidáme do hrnce zeleninu. Vše vaříme doměkka. Pórek a celer očistíme. Pórek nakrájíme na kolečka, celer na špalíčky. Těsně před koncem vaření je přidáme do polévky.
Další recepty:
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Pikantní zelňačka a brambory.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Rybí polévka z kapra
Rýžová polévka se zeleninou ze zahrádky má své chuťové kouzlo.