Recepty > indonéská kuchyně > rýže deseti chutí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Olej, 500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 4 žampióny, 100 g celeru, 1 pomeranč, 1 střední jablko, 2 lžíce rozinek, 800 ml drůbežího vývaru, sůl, špetka mleté skořice, špetka mletého hřebíčku, mletý pepř, 2 šálky rýže, 2 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Postup přípravy:
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm na kostičky nakrájené kuřecí maso. Stáhneme plamen, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampióny, na kostičky nakrájený celer, plátky pomeranče, jablko a vše orestujeme. Poté přisypeme rozinky a směs odstavíme. Drůbeží vývar osolíme a okořeníme skořicí, hřebíčkem a pepřem. Do zapékací misky nasypeme rýži, navrstvíme na ni směs z pánve a opatrně zalijeme vývarem. Přidáme sekané ořechy a vložíme odkryté na 30 minut do trouby vyhřáté na teplotu 160 °C, dokud rýže nevstřebá vývar. Poté necháme 5 minut dojít pod pokličkou.
Dobrou chuť u rýže deseti chutí.
Další recepty:
djakartine, kokosová rýže, čínské nudle, lilek po sečuánsku, mexická polévka s rýží, segedínský guláš, banánová pánev, kuře na kari po indicku, domácí klobásy, cukety plněné olivovou rýží
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.