Recepty > polévky > rychle připravená vajíčková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce hrubé mouky (nebo krupičky či strouhanky), 20 g másla nebo oleje, 2 celá vejce, petrželová nať, 1,5 litru vody, sůl dle chuti
Recept na přípravu:
Do hrnce dáme máslo nebo olej a mouku a smažíme jíšku. Když je světle hnědé barvy, přidáme vejce a rychle zasmažíme. Vzniknou i malé hrudky tím, jak se vejce zasmažila v jíšce. Zalijeme horkou vodou a povaříme 5 minut. Přidáme sůl (případně masox, vegetu, apod.) a nasekanou petrželku. Můžeme rozmixovat ručním mixérem.
Další recepty:
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Francouzská majonéza jemně okyselená.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Babiččina rajská s masovými kuličkami.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Babiččina bramboračka s najemno nakrájenou paprikou.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Valašská kyselica s brambory.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami a mlékem.
Rychlá vajíčková polévka s nasekanou petrželku.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Vajíčková tlačenka
Rychle připravená vajíčková polévka má své chuťové kouzlo.