Recepty

Recepty > polévky > rychle připravená vajíčková polévka

Rychle připravená vajíčková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce hrubé mouky (nebo krupičky či strouhanky), 20 g másla nebo oleje, 2 celá vejce, petrželová nať, 1,5 litru vody, sůl dle chuti

Recept na přípravu:

Do hrnce dáme máslo nebo olej a mouku a smažíme jíšku. Když je světle hnědé barvy, přidáme vejce a rychle zasmažíme. Vzniknou i malé hrudky tím, jak se vejce zasmažila v jíšce. Zalijeme horkou vodou a povaříme 5 minut. Přidáme sůl (případně masox, vegetu, apod.) a nasekanou petrželku. Můžeme rozmixovat ručním mixérem.

Další recepty:
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Francouzská majonéza jemně okyselená.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Babiččina rajská s masovými kuličkami.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Babiččina bramboračka s najemno nakrájenou paprikou.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Valašská kyselica s brambory.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami a mlékem.
Rychlá vajíčková polévka s nasekanou petrželku.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Vajíčková tlačenka

Recepty
Motto

Rychle připravená vajíčková polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.