Recepty > polévky > rybí vývar s vínem
Suroviny potřebné pro přípravu:
hlava a ocasní porce kapra, mrkev, kousek celeru, petržel, cibule, 2 kuličky pepře, nové koření, bobkový list, Masovývar, 1 dcl bílého vína, žemle
Recept na přípravu:
Očištěnou kapří hlavu zbavíme žaber, opláchneme, přidáme ocasní porci kapra, očištěnou zeleninu a koření. Vše zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme velmi mírným varem asi půl hodiny, až maso změkne. Polévku přecedíme, z hlavy a porce kapra obereme maso, vykostíme, pokrájíme na kostičky a přidáme zpět do polévky. Ochutíme ji vínem a Masovývarem, přihřejeme téměř k varu, ale již nevaříme. Podávéme posypanou žemlovými hranolky, opraženými nasucho.
Další recepty:
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Cuketová omáčka na špagety.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Rybí karbanátky z tresky.
Fazolová čorba kterou okyselíme citronovou šťávou.
Srbská čorba ze zeleniny, masa a brambor.
Rybí polévka s houbami podáváme ji s opečeným pečivem.
Italské těstoviny se špenátem dochutíme smetanou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Španělská česnečka ke které přidáme osmažené kostičky bagety.
Polévka ze zvěřiny na kterou použijeme odřezky a kosti.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Játrová knedlíčková polévka
Rybí vývar s vínem má své chuťové kouzlo.