Recepty > polévky > rybí výtažek
Suroviny potřebné pro přípravu:
Rozpis surovin na 1 litr hotového odvaru: 4 rybí hlavy a páteře, 1 lžíce másla, 100 g cibule, petrželka, 2 snítky tymiánu, 1 bobkový list, 6 zrnek pepře, sůl, 1/2 litru bílého suchého vína, 1/2 litru vody, šťáva z 1 citrónu
Recept na přípravu:
Opláchneme hlavy a páteře z ryb. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hlavy a páteře, nadrobno sekanou malou cibulku, trochu petrželky, snítky tymiánu, bobkový list, celý pepř a trochu soli. Zahřejeme a dusíme na středním ohni asi 10 minut, potom zalijeme bílým vínem, studenou vodou a šťávou z citrónu. Přivedeme do varu, stáhneme plamen a necháme pomalu táhnout asi 20 minut a procedíme.
Další recepty:
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Polévka se sýrovými nočky které necháme zavařit.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Houbový svítek se strouhankou.
Bramborový svítek k dochucení.
Mléková polévka se strouháním které zavaříme.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Polévka z droždí s nadrobno nasekanou pažitkou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Borůvkový koláč s drobenkou
Rybí výtažek přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.