Recepty

Recepty > polévky > rybí polévka z filetů tilapie

Rybí polévka z filetů tilapie

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 filetů tilapie, 5 středních brambor, 1 mrkev, 1/2 petržele, kousek celeru, 5 centimetrů bílé části pórku, 1 cibule, 3 kostky rybího bujónu, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 2 lžíce nasekaného kopru, 1/2 lžíce sladké smetany, 1 vaječný žloutek, bílý mletý pepř, sůl, citronová šťáva, 1/2 litru vody

Recept na přípravu:

Zeleninu oloupeme a omyjeme. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek nasekáme na drobno, celer a petržel nastrouháme na hrubo. Cibuli nasekáme na delší kostky, brambory nakrájíme na plátky. Zeleninu, bobkový list, nové koření a rybí bujón zalijeme vodou. Vaříme půl hodiny. Tilapii nakrájíme na 4 cm veliké kousky a vložíme do vařící polévky. Vaříme na malém plameni čtvrt hodiny. Nasypeme kopr, vlijeme smetanu s rozmíchaným žloutkem, podle potřeby dochutíme solí, bílým pepřem a troškou citronové šťávy.

Další recepty:
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Thajská kuřecí polévka posypaná koriandrem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Srbská čorba se zeleninou.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Smetanová koprová omáčka kterou přikyselíme.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Hovězí maso na celeru dusíme.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Vánoční rybí polévka míří na štědrovečerní stůl.
Rybí polévka s kořenovou zeleninou

Recepty
Motto

Rybí polévka z filetů tilapie má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.